Lys: KIMARIUS ABRAHAMSEN

Kimarius er lysdesigner for bl.a. Cezinando, og jobbet på det meste av store festivaler og scenene i Norge. Er du interessert i lys og teknikk er dette workshopen for deg!

Søndag 25. april kl 1830
Påmelding
24.03.202114:49 Jørgensen, Bjørn Rejkestam

Kursbeskrivelse

Kurset vil fokusere på prosessen fra en samtale eller en idé om et lysdesign, til man står med ferdig produkt foran publikum. Fokus på det kreative og det menneskelige rundt å lage et design. enn å gå veldig dypt inn i det tekniske, selv om man selvfølgelig må innom det på et punkt også. Hvordan er man kreativ innenfor gitte rammer? Hvordan man jobber innenfor bestemte rammer, uten at det går på bekostning av det kunstneriske uttrykket man prøver å få frem? De rammene er f.eks. økonomi, om det er fysisk mulig å ha det med på turné, tidspress

Passer best for: Deg med en interesse for lys og teknikk, gjerne også med litt erfaring fra UKM, ungdomsklubb, kulturskole eller lignende.

Tidspunkt: Søndag 25. april kl 1830

Varighet: 2 x 45 min, med pause.

Kimarius Abrahamsen

Oslo-baserte lysdesigner Kimarius Abrahamsen har siden tidlig i tenårene fulgt drømmen om å lyssette store konsertproduksjoner, kunstprosjekter, musikkvideoer, kommersielle arrangementer, skitne klubbkvelder, og alle andre spennende utfordringer som måtte dukke opp. Med sitt store engasjement for musikk og scenekunst, spenner hans visuelle uttrykk seg i alt fra fargerike design med store bilder, til mørke og intense strobetunge shows. 


De siste årene har han jobbet og turnert med en rekke artister, blant annet Cezinando, Nils Bech, Broiler, Kjartan Lauritzen, Arif og Unge Ferrari, for å nevne noen, med ansvar for store deler av det visuelle uttrykket. I tillegg har han vunnet en rekke priser, som Årets Live hos Natt&Dag i 2017 for Nils Bech i Operaen, Årets Subjekt 2018 for sitt engasjement for norske artister, scenekunst og for å ha fulgt sin egen drøm, og Årets Live 2018 på P3Gull med Cezinando. Han var også med sistnevnte på å avslutte Øyafestivalen i 2018, og ble i den anledning skrevet om i bl.a PLSN og LSI, som er noen av de største bransjemagasinene i verden.

Christoffer Krook
Cezinando @ Øyafestivalen 2018
, click to open in lightbox